Over ons

Begin

Tornado-Wheels is in 2014 opgericht door elite wielrenner Tom Gakes. Door zijn ervaring als wielrenner, en omdat hij nog altijd actief deel uit maakt van het peloton, weet hij precies wat wielrenners belangrijk vinden aan hun wielen. Die ervaring combineert hij met de technische kennis die hij heeft opgedaan uit zijn studie Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit en het werken als fietsenmaker, om zo de best mogelijke wielen te maken voor elke renner.

 

Het idee

Het viel Tom op, en tegen, dat veel wielen erg kwetsbaar zijn. Ook bij normaal gebruik gaan wielen vaak kapot. Daar zit je als wielrenner natuurlijk niet op te wachten, en zeker niet op een cruciaal moment in de wedstrijd. Dat moet beter kunnen! Bij de meeste grote merken worden de wielen tegenwoordig machinaal gespaakt. Dat werkt prima, maar vaak blijkt dat de kwaliteit beter wordt als ze nog met de hand worden bijgesteld. Zelfs bij nieuwe wielen! En de beste wielen zijn, zelfs met alle technologische kennis van tegenwoordig, nog steeds wielen die met de hand gespaakt worden. Maar naast de kwaliteit van het bouwen van de wielen, is ook de keuze van de onderdelen van cruciaal belang om goede wielen te krijgen.

 

Onze filosofie

Om de best mogelijke wielen te maken, heeft Tom enkele jaren besteed aan het testen van verschillende onderdelen van verschillende merken en leveranciers. Hier bleken opvallend grote verschillen in te zitten. Daarom maakt Tornado-Wheels alleen gebruik van onderdelen met de allerhoogste kwaliteit.

 

De wielen

Daar draait het natuurlijk allemaal om. Deze moeten perfect in orde zijn. Om dit te kunnen garanderen, kiezen we eerst de juiste materialen. De soepel lopende naven worden aan de lichte en toch stijve carbon velgen verbonden door Sapim CX-Ray spaken, het neusje van de zalm. Door de lichte aluminium Polyax nippels, eveneens van Sapim, blijven de spaken bovendien perfect op spanning en staan de spaak en nippel goed in 1 lijn. Dit verkleint de kans op spaakbreuken aanzienlijk. Maar aan goed materiaal heb je niets als het slecht in elkaar is gezet. Daarom worden alle wielen van Tornado-Wheels zorgvuldig met de hand gespaakt door Tom Gakes in zijn werkplaats in Noord-Holland.

 

Service

Naast de kwaliteit van de wielen, hebben we ook de service hoog in het vaandel staan bij Tornado-Wheels. Zo hebben we enkele modellen op voorraad, die gebruikt kunnen worden om te testen. Handig als je nog twijfelt over de aanschaf van je nieuwe wielen! Je wilt immers wel de juiste keuze maken. Na aankoop van de wielen krijg je 1 jaar garantie op velgen en naven (inclusief lagers!) en maar liefst 10 jaar garantie op spaakbreuk. En mocht je onverhoopt toch een probleem hebben met je wielen, dan kan je altijd een afspraak maken om langs te komen in de werkplaats. Het naspannen van de spaken is dan altijd gratis. Ook na een valpartij worden reparatiewerkzaamheden gratis uitgevoerd, je betaalt in dat geval alleen vervangende materialen. Alleen zo kunnen we garanderen dat je wielen altijd in topconditie zijn, en je er dus optimaal plezier van hebt. 

 

Keuze

Verder biedt Tornado-Wheels een uitgebreide range aan producten aan, zodat je nieuwe wielen altijd helemaal naar jouw wensen worden afgeleverd. Voor draadbanden, tubes en ook tubeless zijn er verschillende opties in velg hoogte en breedte beschikbaar, en kunnen we niet alleen de kleur van ons logo, maar ook de kleur van naven en nippels zo aanpassen dat het perfect past bij jouw fiets of het tenue van jouw vereniging. Omdat wij de wielen speciaal op wens van de klant maken, hebben wij geen voorraad of standaard prijs. Dus als je interesse hebt stuur je ons gewoon even een e-mail. Verder zijn alle wielen naar wens rijklaar af te leveren met banden en tandwielen. Ook hiervoor geldt dat op aanvraag heel veel mogelijk is.

Maak jouw eigen website met JouwWeb